Helyi közélet

2013.11.14. 09:08

Gyűjtsön velünk csokit Ön is!

Debrecen - Az állami gondozottak kitalálták, a javítóintézetisek dobozt csináltak, Önök pedig csokit hozhatnak!

Debrecen - Az állami gondozottak kitalálták, a javítóintézetisek dobozt csináltak, Önök pedig csokit hozhatnak!

Javában tart a Csokigyűjtő akció a rászoruló gyerekeknek, melyet a Napló is támogat többek között azzal, hogy a Dósa nádor téri székházunkban helyet biztosítunk a „csokiládáknak”. Ám ez a megmozdulás valamiben mégis más, mint az év ebben az időszakában megszokottak. Ezt ugyanis az állami gondozottak találták ki. Az ötletből a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE) kovácsolt akciót, s ebben a Debreceni Kőr Dáma Egyesület és a ColorPlay színészei – például az ország Csokija, Csuja Imre is – segítik őket.

De, támogatóik között tudhatják a debreceni és a megyei rendőrkapitányságokat, a Bocskai dandárt, a katasztrófavédelmi igazgatóságot, illetve a Kölcsey Központot és a Fórumot is, ahol ugyanúgy bedobhatják a dobozokba a csokit az adakozók, mint majd az egyetem kollégiumaiban – utóbbi helyre a napokban jutnak el a ládikák, melyeket a javítóintézet lakói készítenek. Miért pont ők? – kérdeztük a BAGE vezetőjét. – Sajnos egyre több állami gondozott kerül javítóintézetbe, ezért én fontosnak tartom, hogy rendszeresen eljárjak hozzájuk beszélgetni. Ott meséltem az akciónkról, s ők rögtön felajánlották, hogy szívesen elkészítenék a „csokiládákat” – válaszolta Buzás Lajos, aki nyíltan vállalja, hogy egykor maga is állami gondozottként nevelkedett, s életével szeretne példát adni a hasonló sorsú fiataloknak.

 

Irány a Lovarda!

Hol adják át a csokikat a gyerekeknek? – Az édességeket – csoki, müzli, szaloncukor, csokimikulás stb. – december 11-én 14 óráig tudjuk fogadni, utána begyűjtjük a ládákat. Másnap, december 12-én (csütörtök) 17 órától pedig nagyszabású ünnepi műsor keretében, a Lovardában (Debrecen, Kassai út 26.) adjuk át azokat a rászoruló gyerekeknek – válaszolta Buzás Lajos, hozzátéve: akik nem tudnak majd eljönni, azoknak személyesen juttatják el a felajánlásokat.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában