Helyi közélet

2013.11.05. 13:39

Adósság volt, nincs

Hajdú-Bihar - Hajdú-bihari polgármesterek szerint történelmi pillanat tanúi lehetünk.

Hajdú-Bihar - Hajdú-bihari polgármesterek szerint történelmi pillanat tanúi lehetünk.

A következő évi költségvetését már adósság nélkül tervezheti megyénk valamennyi települése, azt követően, hogy a kormány február 28-ig valamennyi magyar falu és város hátramaradt adósságát átvállalja.

Nem véletlenül emlegetnek történelmi pillanatot a polgármesterek, hiszen Debrecen esetében például a konszolidáció összességében 27 milliárdos adósság lenullázását eredményezi.

De fellélegezhet a nem is olyan régen még 4,1 milliárdos tartozást cipelő Berettyóújfalu, vagy az adósságrendezés során összesen 2,8 milliárd forintos tehertől megszabaduló Hajdúböszörmény is. A Napló által megkérdezett települési vezetők kész voltak a válasszal, amikor azt kérdeztük tőlük: az önkormányzat milyen módon kíván még inkább részt vállalni a helyi gazdaság élénkítéséből? Van, ahol mezőgazdasági feldolgozóüzemek építésében gondolkodnak, másutt a termálvízkincs még jobb kiaknázása a cél, megint másutt pedig az ipari parkot fejlesztenék.

Bármit tervezzenek is, mindenki abban bízik, hogy a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban elnyerhető támogatásokhoz könnyebben lesz majd előteremthető az önerő.

HBN-PA


Hajdú-Bihar - Millió helye lesz a pénznek, amit nem kell adósságtörlesztésre kifizetni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában