Helyi közélet

2013.10.30. 17:24

Visszakérnék a pénzt

Debrecen - Összesen száz debreceni cég szerepel az NFÜ listáján.

Debrecen - Összesen száz debreceni cég szerepel az NFÜ listáján.

Visszásnak és túlzónak tartják az általunk megkérdezett cégvezetők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a támogatások visszafizettetésével való fenyegetőzését. Mint ismert, szombaton jelent meg az NFÜ honlapján egy lista azon cégekről, amelyek nem vették át a számukra e-mailben kiküldött adatközlési nyilatkozatot.

– A pénz igénylésekor másik email-címünk volt. Hétfőn már orvosoltuk a problémát – mondta érdeklődésünkre Bernáth Csaba, a debreceni Romkocsma egyik tulajdonosa. A vendéglátóhely négymillió forintot kapott vállalkozásfejlesztésre, így Bernáth nem érti, hogyan várható el tőlük a pénz visszafizetése.

– A nyilatkozat a tulajdonosi háttér átláthatóságát szolgálja – közölte a Naplóval a kiemelt fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár. Csepreghy Nándor jelezte: aki online nem vette át, azt postán értesítik, hogy megindítják ellene az elállási folyamatot.

A következő listát november 16-án hozzák nyilvánosságra az űrlapot átvett, ám azt vissza nem juttató vállalkozásokról. Az esetlegesen visszafizetésre kötelezettektől a pénzt a fejlesztéspolitikai kintlévőségkezelő hajthatja be – tette hozzá a helyettes államtitkár.

HBN-SZZSL, HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában