Helyi közélet

2013.10.09. 16:05

Perbeszédversenyen mérik össze tudásukat

Debrecen - A regionális fordulóban folytathatja a három legjobban szereplő ügyvédjelölt.

Debrecen - A regionális fordulóban folytathatja a három legjobban szereplő ügyvédjelölt.

A Debreceni Ügyvédi Kamara október 4-én ismételten megrendezte a már 2008-tól hagyománnyá vált perbeszédversenyt a megye ügyvédjelöltjei számára.

A debreceni kezdeményezés országos vetélkedéssé alakult, ahol a területi kamarák legjobbjai előbb helyben, majd regionális versenyen, végül az országos döntőben mérik össze tudásukat.

A hajdú-bihari ügyvédjelöltek eddig kimagasló sikereket értek el, hiszen az eddigi négy év alatt három alkalommal debreceni versenyző lett az országos verseny győztese is.

A múlt héten megrendezett perbeszédversenyen a megye 68 ügyvédjelöltje közül I. helyezett lett dr. Hati Csilla, II. helyezett: dr. Törő Blanka, III. helyezett dr. Mészáros Renáta.

A három ügyvédjelölt kivívta a jogot, hogy a héten Nyíregyházán megrendezendő regionális perbeszédversenyen indulhasson, ahol a három megye 3-3 legjobb versenyzője méri össze tudását, és az I. helyezett lesz jogosult a novemberben Budapesten megrendezendő országos versenyen indulni – tájékoztatott bennünket dr. Győrfi Attila, a Debreceni Ügyvédi Kamara elnöke.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában