Helyi közélet

2013.10.02. 16:18

Őszi Tárlat a Debreceni Művelődési Központban

Debrecen - Hajdú-Bihar megye fontosnak tartja, hogy az őszi képző- és iparművészeti seregszemléjét minden esztendőben megrendezze.

Debrecen - Hajdú-Bihar megye fontosnak tartja, hogy az őszi képző- és iparművészeti seregszemléjét minden esztendőben megrendezze.

A kiállításnak több évtizedes hagyománya van, amely viszonyítási alap, emlékezetes mérföldkő az alkotók körében. Idén október 4-én (pénteken) 17 órakor nyitja kapuit a Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat a Belvárosi Galériában (Kossuth u. 1.).

Köszöntőt mond: Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója.

Megnyitja: Cs. Tóth János művészeti író.

Közreműködnek: a DE Zeneművészeti Karának hallgatói.

Megyénkben az Őszi Tárlatok megrendezésével az amatőr alkotóknak mindig volt lehetőségük a megmutatkozásra. A tárlat nyitott, így a hivatásos alkotók mellett jelentős számban vesznek részt a kiállításon az amatőr alkotók is. Ez a tény önmagában komoly lehetőséget jelent az amatőr alkotók továbbfejlődéséhez. A tárlat hagyományos jellege a tartalmi-tematikai és technikai sokszínűség.

Ebben az évben a Debreceni Művelődési Központ és a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája közösen rendezi meg az Őszi Tárlatot, ezzel is hangsúlyozva, hogy a megye és a város kulturális élete azonos értékek mentén szerveződik.

Idén 100-nál több hivatásos és amatőr alkotó közel 240 művét értékelte a szakmai zsűri, melyből kiállításra érdemesnek 90 alkotást találtak. Ebből 74 db festmény, grafika, fotó; 8db plasztika és 8 db tűzzománc.

A kiállítás október 24-ig tekinthető meg hétköznapokon 9-től 18 óráig a Belvárosi Galériában.

Debreceni Művelődési Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában