Helyi közélet

2013.10.29. 10:52

Mindenszentek – bűnmegelőzési tanácsok az emlékezés idejére

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsai az ünnepekre.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsai az ünnepekre.Közeleg a Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meggyújtják az emlékezés lángjait. A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére.

A bevezetett rendőri intézkedések mellett, felhívjuk a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy a parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak értéktárgyakat, csomagot, táskát. A gépkocsijuk ajtaját minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel.

Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat testükhöz közel szorítva, mindig maguk előtt tartsák.

A temetőkben is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé.

Bármilyen jogsértés észlelése esetén forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es ingyenesen hívható számokon.

Békés, nyugodt megemlékezést kíván a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában