Helyi közélet

2013.10.17. 11:07

Meleg van a tolvajra

Hajdúhadház - A falopás nyár óta bűncselekmény, kérdés, hogy ezt az elkövetők is tudják-e.

Hajdúhadház - A falopás nyár óta bűncselekmény, kérdés, hogy ezt az elkövetők is tudják-e.Még nincs elég hideg ahhoz, hogy a zsiványok az erdőkbe csapatostul meginduljanak, de már előre félünk attól, amikor ez bekövetkezik. Csak a tavalyi téllel összefüggésben mintegy 8 millió forint értékű falopás és rongálás miatt tettünk feljelentést, mérsékelt sikerrel.

Valójában egy-egy fűtési szezonban több száz falopás történik, de ezeknek csak az elenyésző hányada végződik valamiféle számonkéréssel - mondta el a Naplónak Varga László, a Hajdúhadházi Erdőbirtokossági Társulat elnöke. Nekik arra volt lehetőségük, hogy még egy erdőőrt beállítsanak, így már négyen (két erdész és két erdőőr) felügyelik a mintegy 3 ezer 500 hektárnyi erdőt.

Az elnök szerint örvendetes, hogy nyár óta a falopás már bűncselekménynek számít, más kérdés, hogy ezt tudják-e a "kedves tolvajok" is. Az erdőtulajdonosok végső elkeseredettségükben áprilisban helyi demonstráción tiltakoztak a város környékén kialakult áldatlan állapotok ellen, és bár az ott fogalmazott petíciót Áder Jánostól a rendőrségen és a bíróságon át Orbán Viktorig mindenkinek elküldték, érdemi segítség egyelőre nem érkezett.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában