Helyi közélet

2013.10.24. 19:23

Köztartozás a kamarai adósság

Hajdú-Bihar - A megyei vállalkozások fele sem rendezte regisztrációs díját.

Hajdú-Bihar - A megyei vállalkozások fele sem rendezte regisztrációs díját.

A Hajdú-Bihar megyei vállalkozások és az egyéni vállalkozók 82 százaléka ugyan bejegyeztette magát az illetékes gazdasági kamaránál, ám az ötezer forintos éves hozzájárulást csupán 44 százalékuk fizette be a 2013-as évre vonatkozóan. A regisztráció 2012 januárja óta kötelező, ahogyan az évi díj megtérítése is, ám nem jelent kamarai tagságot. Ez utóbbi önkéntes és a gazdálkodó szervezet kérelmére jöhet létre. Tavaly az érintettek 64 százaléka rendezte törvényben előírt tartozását.

A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozás, amelyet az adóhatóság hajt be ötezer forintos pluszdíjért. A jelenlegi tartozók adatbázisát a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara még nem adta át az adóhatóságnak, de az adatok pontosítása folyamatban van – tájékoztatott az illetékes szervezet. Azok sem nyugodhatnak meg, akik két évi adósságukból az ideit törlesztették, azt ugyanis a kamara automatikusan a legrégebbi tartozásba számítja be.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában