Helyi közélet

2013.10.11. 18:54

Komolyan kell venni

Debrecen - Annak ellenére is, hogy az egyik diáklány biztosan hazudott.

Debrecen - Annak ellenére is, hogy az egyik diáklány biztosan hazudott.Csak a gyereklány képzeletében játszódott le, hogy egy férfi karon ragadja és azt követeli, üljön be az autójába, a valóságban azonban nem történt ilyesmi a rendőrség pénteki közlése szerint. A nyomozó hatóság szerdán számolt be arról, hogy a 13 éves sértett bejelentése alapján kedd délután egy lakótelepi megállóban így közeledett hozzá egy sportosnak leírt ismeretlen bűnelkövető, akinek felkutatására személyi szabadság megsértése bűntett gyanújával tettek erőfeszítéseket a rendőrök. A lány a csütörtöki ismételt meghallgatása során (törvényes képviselője jelenlétében) elismerte: sztoriját a médiában korábban megjelent, diáklányokat érintő híradások ihlették. Kérdésünkre, hogy indul-e büntetőeljárás a tanulóval szemben hatóság félrevezetése miatt, egyelőre nem kaptunk választ.

Azt ugyanakkor elmondták, hogy az oktatási intézmények és a megállók környékén marad a fokozott rendőri jelenlét. Ennek pedig az lehet az oka, hogy az említett gyerektől eltérően az a lány, aki egy hasonló, Árpád téri incidensről számolt be még szeptember közepén, nem „kamuzott”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában