Helyi közélet

2013.10.24. 12:25

Kábítószerterjesztőket és -fogyasztókat fogtak Debrecenben

Debrecen - A nyomozók egy nap alatt öt férfit fogtak el kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Debrecenben.

Debrecen - A nyomozók egy nap alatt öt férfit fogtak el kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Debrecenben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2013. október 22-én 16 óra körüli időben, Debrecen belvárosában fogták el K. László 34 éves helyi férfit, akinek táskájában a rendőrök – az elsődleges adatok szerint – 300 gramm kábítószer gyanús anyagot találtak.

A nyomozók a tudomásukra jutott információk alapján fél órán belül lakásán elfogták K. Péter Balázst, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a város területén kábítószert terjesztett. A férfinél tartott házkutatás során megközelítőleg 200 gramm kábítószer gyanús növényi származékot, valamint kábítószer terjesztéshez szükséges tárgyakat, eszközöket, berendezéseket foglaltak le a nyomozók. Elfogták a rendőrök a 34 éves debreceni férfi lakásán tartózkodó, feltételezett fogyasztót T. Miklós József 27 éves helyi lakost, valamint K. Gábor Zoltán 33 éves debreceni férfit is, aki a házkutatás közben érkezett kábítószer vásárlás szándékával a lakásba.

A rendőrök még aznap otthonában fogták el K. Tamás 30 éves helyi lakost is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy elfogását megelőzően rendszeresen vásárolt kábítószert saját fogyasztásra.

A nyomozók a gyanúsítottakat előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol kihallgatták őket.

A nyomozóhatóság a feltételezett terjesztőkkel K. Péter Balázzsal és K. Lászlóval szemben előterjesztést tett az előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A kábítószer terjesztőkkel szemben – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett, a fogyasztókkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja le az eljárást.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában