Helyi közélet

2013.10.15. 08:25

Foghíjas ismereteinket is pótolják a szűrésen

Debrecen - Tárt ajtókkal várják fogászati szűrésre a lakosságot a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában október 16-án, szerdán 17-től 19 óráig és október 19-én, szombaton 9-től 13 óráig.

Debrecen - Tárt ajtókkal várják fogászati szűrésre a lakosságot a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában október 16-án, szerdán 17-től 19 óráig és október 19-én, szombaton 9-től 13 óráig. A minden korosztály számára nyitott programot negyedik alkalommal szervezi meg a Fogorvostudományi Kar, amely a magyar lakosság rendkívül rossz fogazati állapotán szeretne javítani az ingyenes lehetőséggel. A szűrést szakorvosi felügyelettel magyar és külföldi, negyed- illetve ötödéves hallgatók végzik.

A vizsgálatot követően előzetes kezelési tervet is felállítanak. A szűrés, fogtisztítás és tanácsadás mellett a páciensek kezelési időpontot is tudnak egyeztetni a hallgatókkal, akik a szükséges ellátásokat a szemeszter folyamán végzik el. A tömések elkészítése ingyenes, a fogpótlások esetén csak fogtechnikai díjat kell fizetni – tájékoztatott dr. Hegedűs Csaba egyetemi tanár, a Fogorvostudományi Kar dékánja.

Az érdeklődők a különböző kor- és betegcsoportokat érintő témákról is hallhatnak előadásokat, a gyermekek pedig játszóházban ismerkedhetnek a szájápolási szokásokkal. A kar célja meggyőzni a lakosságot a rendszeres szűrővizsgálatok, a gondozás és a megelőzés fontosságáról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában