Helyi közélet

2013.10.16. 17:20

Fedetlenül, huzatban piacozni

Debrecen - Az önkormányzat szerint a helyi lakók közömbössége miatt nem tudnak intézkedni a Fényesudvarban.

Debrecen - Az önkormányzat szerint a helyi lakók közömbössége miatt nem tudnak intézkedni a Fényesudvarban.

A tíz emeletes panelházak között megbújó Dobozi utcai, vagy más néven fényesudvari piacon árusítók és az ott vásárlók sok éve kérik a várostól a létesítmény teljes befedését, illetve legalább a ki-, és bejáratok beüvegezését.

Panaszáradat

Amikor hétköznap délután, a munkaidő vége felé ott jártam, "dübörgött a piac". Szinte mind a 20-30 asztalról árultak és vásárlók is szép számmal akadtak.

A Dobozi utca felőli bejáratnál először az egyik oszlop tövében kis horgásszéken kuporgó árus hölgyet szólítottam meg, aki egy csöppnyi asztalról házi készítésű vegyesvágott savanyúságot, zöldségeket, karalábét, kaprot, petrezselyemzöldet kínált. A nevét nem akarta elárulni, de elmondta, hogy őstermelő, minden a saját kiskertjében termett. Ritkán jár ide, mert kevés az áruja, de ha "normálisabbak" lennének a körülmények, többször jönne. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy huzat van és a meglévő, a piacot csak kis részben fedő tető is beázik.

Szentesiné Erdődi Irén mivel a lakótelepen lakik, a legtöbbet ezen a kispiacon vásárol. Nagyon örülne annak ha korszerűsítenék a létesítményt, mert mint mondja amikor ő télen a piacon keresztül megy hazafelé, a mérsékelt világítás miatt már meglehetősen sötét van. "Nem lehet rendesen látni, hogy mit kínálnak a kofák."

Tisztázatlan tulajdonviszonyok

Az önkormányzat vagyonkezelési osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy támogatják a város által működtetett kispiac rekonstrukciójára, felújításra vonatkozó javaslatokat.

A munka megkezdésének az a legnagyobb akadálya, hogy tisztázatlanok a piac mellett, fölött található Víztorony utca 9-11-13. szám alatti társasház tulajdonviszonyai.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában