Helyi közélet

2013.10.16. 11:35

Életfogytiglant kér az ügyész

Debrecen - Életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyész Sz. Norbertre, akit előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol az ügyészség.

Debrecen - Életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyész Sz. Norbertre, akit előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádol az ügyészség. Sz. Norbert 2012 augusztusában vette fel a kapcsolatot egy homoszexuális gyógyszerésszel, akit debreceni lakásában több mint 20 késszúrással ölt meg. Az ügyész vádbeszédében indítványozta, hogy a bíróság a törvényi minimumnál magasabb, vagyis 30 évnél nagyobb időben határozza meg a feltételes szabadlábra helyezés időtartamát. Dr. Pataky Béla szerint a férfi részletes beismerő vallomását a helyszíni szemle, a helyszíni kihallgatás és a szakértői vélemények is egyértelműen alátámasztják.

A vádlott ügyvédje védőbeszédében arra kérte a bíróságot, méltányolja, hogy védence teljes körű beismerő vallomást tett. A védő kiemelte azt is, Sz. Norbert érzelemszegény, sivár személyisége illetve hányattatott életútja némileg magyarázatot adhat a tettére. A védő szerint a férfi bűncselekményét nem a homoszexuálisok iránt érzett gyűlölet, hanem a közöny motiválta. Az ügyvéd az életfogytiglan helyett a kiszabható maximális, határozott idejű szabadságvesztésre tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában