Helyi közélet

2013.10.31. 15:53

Egyirányú utcában

Debrecen - A rendőrség bünteti a szabálytalankodókat, de nincs helyszíni kimutatásuk.

Debrecen - A rendőrség bünteti a szabálytalankodókat, de nincs helyszíni kimutatásuk.

Mostanában gyakran tapasztalom, hogy az egyirányú utcákban vígan halad a forgalom a nem megengedett irányban is. Például október 14-én reggel a Lóverseny utcában és egy kapcsolódó utcájában is vígan autóztak szembe – írta a Napló Agora fórumára az egyik levelező. Észrevételéhez sokan kapcsolódtak, megerősítve ezt a tapasztalatot. Írják, egyre kevésbé tisztelik az autósok a táblákat.

Érzékeli a rendőrség?

Ennek kapcsán megkérdeztük, mit tud erről a rendőrség? Konkrétan a Lóverseny utcáról van-e tapasztalatuk, s általában, az egyirányú utcák, illetve egyéb közlekedési szabályok betartása terén mit érzékelnek? Van-e erre rendőri kapacitás, illetve mit ajánlanak a közlekedőknek?

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságtól érkezett rövid válasz így szól: „A rendőrök a forgalomellenőrzésük során az általuk észlelt közlekedési szabályokat megszegőkkel szemben figyelmeztetést, helyszíni bírságot vagy feljelentést alkalmaznak az adott KRESZ-szabályszegés súlyára való tekintettel, így az egyirányú úton a forgalommal szemben történő közlekedőkkel is. Valóban tapasztalnak a járőrök szabálytalanul közlekedőket az egyirányú utcákban, ennek mértékéről – utca szintre lebontva – külön statisztikai kimutatásunk nincs.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában