Helyi közélet

2013.10.01. 12:10

Sértettek jelentkezését várja a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság

Balmazújváros - A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folyamatban lévő büntető ügyben a lakosság segítségét kéri.

Balmazújváros - A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folyamatban lévő büntető ügyben a lakosság segítségét kéri.A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el 09080/531/2013. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy 79 éves balmazújvárosi nőt 2013. szeptember 20-án délelőtt azzal szólított meg az utcán egy férfi, hogy ajándékot hozott részére. Az asszony ezt követően beült a férfi autójába, hogy otthonában vegye át a csomagot. A sértett lakásához érve azonban a férfi már több tízezer forint készpénzt kért cserébe az általa hozott csomagért. A nő végül kifizette a pénzt az értékesnek vélt ajándékért, amelyről csak később derült ki, hogy olcsó tányérokat tartalmaz. A nő ezt követően tette meg feljelentését a helyi kapitányságon az ismeretlen férfi ellen. A balmazújvárosi nyomozók a város térfigyelő kameráinak segítségével beazonosították a feltételezett elkövetőt, akinek elfogása érdekében megtették a szükséges intézkedéseket.

A nyomozás adatai szerint a férfi Hajdú-Bihar megyében több embert is becsapott hasonló módon az elmúlt időszakban, ezért további sértettek jelentkezését várja a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság.

Az elkövető egy 57 év körüli, alacsony termetű, köpcös testalkatú, ősz hajú, bajszos férfi, aki a cselekmény elkövetésekor egy szürke színű Volkswagen Sharan típusú személygépkocsival közlekedett.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a férfiről, és a bűncselekmény elkövetéséről információval rendelkezik, valamint a sérelmére hasonló jellegű bűncselekményt követtek el, az hivatali munkaidőben hívja a 06-52-370-013/51-37 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), vagy a bármely időpontban hívható 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában