Helyi közélet

2013.10.10. 12:47

Brazíliából hozták haza a rablót

Debrecen - Nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 25 éves férfi ellen, akit 2013. október 8-án fogtak el a rendőrök Brazíliában.

Debrecen - Nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 25 éves férfi ellen, akit 2013. október 8-án fogtak el a rendőrök Brazíliában.

Ismeretlen tettes 2007. június 22-én 03 óra körüli időben, Debrecenben, a Péterfia utcán egy helyi férfit ököllel bántalmazott, majd elvette tőle a karóráját és elmenekült a helyszínről. A sértett az esetről bejelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságra, amelyet követően a rendőrök elkezdték a nyomozást.

Az adatgyűjtésnek köszönhetően a nyomozóknak beazonosítaniuk az elkövetőt, akit az ellene érvényben lévő nemzetközi elfogatóparancs alapján Brazíliában fogtak el a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai.

A gyanúsítottat a Debreceni Rendőrkapitányság járőreinek 2013. október 9-én 12 óra 25 perckor adta át a NEBEK a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az egyenruhások ezt követően Hajdú-Bihar megyébe hozták a debreceni férfit, ahol a kapitányságon gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

Vele szemben a további eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tesznek T. Krisztián előzetes letartóztatásának indítványozására.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában