Helyi közélet

2013.10.31. 12:39

A digitális átállás napja

Debrecen - Bekövetkezett a régóta hirdetett korszakváltás a televíziózásban.

Debrecen - Bekövetkezett a régóta hirdetett korszakváltás a televíziózásban.

Csütörtök délben régiónkban is végleg lekapcsolták az utolsó analóg formátumú tévéműsort sugárzó tévéadókat. Azok akik eddig az ezekről érkező műsorokat nézték, 12 óra 30 perc óta már csak szemcséket, vagy színes csíkokat láthatnak.

Nekik a meglévő korszerű tetőantenna megtartása mellett, vagy egy új televízió készüléket, vagy egy set-top-box nevű dekódolót kellett, kell beszerezniük ahhoz, hogy az új földi digitális adásokat tudják fogni. Ezek közül a hét legnépszerűbb tévéműsor (RTL Klub, TV2, M1, M2, Duna, Duna World, Euronews) ingyen, további 23 csatorna előfizetési díj ellenében nézhető.

Helyi áthangolás

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) becslése szerint, az átállásban Hajdú-Bihar lakosságának nagyjából 17 százaléka érintett közvetlenül. Közvetett módon azonban szinte mindenki, hiszen bárki átválthat Mindig Tv-re.

Az analóg adások leállását követően, - a frekvenciák átrendezése miatt - november 21-én néhány órára lekapcsolják majd a Hajdú-Bihart nagyrészt besugárzó debreceni és a komádi tévéadókat. Ezt követően minden Mindig Tv nézőnek újra le kell kerestetnie a csatornákat.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában