Helyi közélet

2013.09.25. 09:08

Sok cég még nem teljesítette

Debrecen - Elektronikus beszámoló, közzététel – bírságol a NAV a mulasztás miatt.

Debrecen - Elektronikus beszámoló, közzététel – bírságol a NAV a mulasztás miatt.

A kettős könyvvitelt vezető, cégjegyzékbe bejegyzett azon vállalkozásoknak, amelyek nem választottak a naptári évtől eltérő üzleti évet, május 31-ig kellett eleget tenni az elektronikus beszámoló benyújtási kötelezettségüknek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint e kötelezettséget Hajdú-Biharban 1700, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 800, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 1300 adózó még nem teljesítette. Az Észak-alföldi régió adóigazgatóságai a mulasztókat szeptemberben már mulasztási bírság kiszabása mellett szólítják fel a kötelezettség teljesítésére. A szankció elkerülése érdekében minden vállalkozásnak érdemes ellenőriznie, hogy a beszámolója ténylegesen közzétételre került-e. Ezt megtehetik www.e-beszamolo.kim.gov.hu honlapon.

Ha valamely vállalkozás még nem tett eleget, vagy nem megfelelő módon tett eleget beszámoló benyújtási kötelezettségének az megteheti az Ügyfélkapu rendszerén keresztül a 13EB jelű nyomtatványon, melyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Céginformációs Szolgálata részére kell megküldeni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában