Helyi közélet

2013.09.18. 10:16

Pályázatok Pocsaj községben

Pocsaj - A 2009-ben induló Ivóvízminőségjavító Program még nincs lezárva – jelentette ki a polgármester.

Pocsaj - A 2009-ben induló Ivóvízminőségjavító Program még nincs lezárva – jelentette ki a polgármester. Az Aquaprofit Zrt. ugyanis vállalta, hogy új kút fúrását fogja megkezdeni, ez azonban nem történt meg. Később másféle műszaki megoldást ígértek, de fizikai megvalósulása nem történt meg. Az önkormányzat az új kút fúrásához ragaszkodik. A víz a bakteriológiai vizsgálatnak megfelel, de a beltartalmi és érzékszervi vizsgálat után a fogyaszthatósága nem megfelelő.

A Pocsaj-Biharfélegyháza közötti közös útpályázat kimunkálás alatt van, a kivitelező közbeszerzése eredményes volt, az önkormányzat rövid időn belül győztest fog hirdetni.

A szennyvízhálózat kiépítése – pályázaton a kivitelező kiválasztása megtörtént első körben, a második körben a győztest fogják kihirdetni. Az őszi-téli időszak a kiviteli tervek készítésével fog telni, tavasszal várhatóan a munkálatok el is kezdődnek.

A közlekedési pályázatban a község buszöblök kialakítására, a közlekedési lehetőségek összehangolására nyert pályázatot. A vasút és az autóbusz zökkenőmentes összehangolása történik meg. Rövidesen a közbeszerzés kiírása fog megtörténni, várhatóan jövő tavasszal el fog indulni a projekt.

Egy újabb munkálat fog még a faluban megindulni, egy tó létrehozásán munkálkodnak: a játszótér mögötti, a falu közepén lévő, régen cigány-tó elnevezésű tó újra létrehozásán, helyreállításán. Ennek az előkészítése elkezdődött, és be is fejeződik záros határidőn belül. Arborétum jellegű növényekkel lesz betelepítve, közepén szigettel, mely az itt élők komfortérzetét fogja javítani.

- Nagyné Kelemen Mónika - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában