Helyi közélet

2013.09.24. 19:46

Megsúgták, hogy mikor ellenőriznek

Debrecen - Húsáru, ingyen vadászat, élelmiszerkosár, sporteszközök mint kenőpénz.

Debrecen - Húsáru, ingyen vadászat, élelmiszerkosár, sporteszközök mint kenőpénz.Vendéglátóhelyet, húsboltot, pékséget, cipőboltot, autószerelő műhelyet, takarító vállalkozást egyaránt előnyhöz juttattak az ügyészség szerint a regionális munkaügyi felügyelőség vesztegetéssel vádolt dolgozói (van, aki most is tevékenykedik). Az ügyészség 48 vádpontot tárt fel, ennek fele az elsőrendű (Sz. Lajos), húsz a másodrendű (S. Mártont, négy a harmadrendű vádlott (dr. G. Pál) szerepét taglalja. A keddi vádirat-ismertetés során rajtuk kívül még huszonkilenc terheltnek (az ellenőrzések által érintett cégek képviselőinek, illetve további öt felügyelőnek) kellett az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék Csizmadiáné dr. Pethő Tímea vezette tanácsa elé állnia.

Az ügyészség szerint a vádlottak kapcsolataik révén vagy maguk figyelmeztettek egyéni vállalkozókat, cégeket a közelgő ellenőrzésre, vagy kollégáik eljárását igyekeztek befolyásolni. Volt, amikor sikerült elérniük azt, hogy a lefülelt három feketemunkásból a jegyzőkönyvben már csak egyet szerepeltessenek, vagy ne említsék a dolgozói jelenléti ívek hiányosságát. A legnagyobb nyertes egy kereskedő lehet, ahol előre egyeztetett időpontban és irányvonalak mentén folyt az ellenőrzés, így a cég végül 4 millió forint helyett megúszta 200 ezer forint bírsággal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában