Helyi közélet

2013.09.23. 12:56

Léggömbökre kötözve is jön a cigaretta

Debrecen - Kifogyhatatlanok új ötletekből a cigarettacsempészettel foglalkozó hálózatok.

Debrecen - Kifogyhatatlanok új ötletekből a cigarettacsempészettel foglalkozó hálózatok.A cívisvárosban járókelő az utóbbi hetekben azt tapasztalhatja, hogy egyre aktívabbak a csempészett cigaretta értékesítésével foglalkozók. Forgalmas helyeken, piacok környékén egyesek azt kérdezik a sétálótól, hogy szeretne-e olcsó cigarettát venni? Igen esetén, az árus zsebeiből 3-4 doboz keletről származó füstölnivaló kerül elő. Aki többet szeretne, azt egy közeli lakásba kísérik. Az ár 450-500 forint.

Új módszerekkel is csempésznek

Nehéz a cigarettacsempészekkel felvenni a harcot, mert újabb és újabb ötletekkel állnak elő.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Sajtó és Kommunikációs Főosztályának vám- és jövedéki szóvivője lapunknak elmondta: a legtöbb illegális cigaretta továbbra is Ukrajnából érkezik hozzánk, de növekszik a Fehéroroszországból származó mennyiség is.

A személyautókban újabban már nemcsak az autókárpitba, motorblokkba igyekeznek elrejteni a cigit, hanem találtak már akkumulátorban és visszapillantó tükörben is. Az is előfordul, hogy testre ragasztják, üdítőitalos flakonba, savanyúságba, kenyérbe, tortába, cipőtalpba, gázpalackba, tűzoltó készülékbe dugják. A vámosok a közelmúltban jöttek rá, hogy a csempészek újabban már a szelet is kihasználják. Északkeleti légáramlás esetén éjszaka Ukrajna felől léggömbre erősítve is érkezik szállítmány.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában