Helyi közélet

2013.09.12. 12:20

Jól szerepel a magyar szépségkirálynő

Bali - Százharmincból a 9. legszebb lett Rákosi Annamária nemzeti ruhája!

Bali - Százharmincból a 9. legszebb lett Rákosi Annamária nemzeti ruhája!

Bő két hét és a világ 130 legszebb nőjét felvonultató Miss World döntőjét millliók nézik majd a Föld minden pontján. Magyarországot – mint arról már beszámoltunk – a debreceni Rákosi Annamária képviseli, aki már szeptember 2-a óta Balin készül a szeptember 28-ai nagy napra.

Ezt az amúgyis stresszes időszakot tovább nehezíti a szépségek számára, hogy folyamatosan tüntetnek a verseny ellen Jakartában és több indonéz nagyvárosban a muszlim szélsőségesek, akik a Miss World döntőjének eltörlését követelik. Annamária a Napló kérdéseire küldött válaszaiban meg is jegyezte, nagyon figyelnek a szervezők, hogy a lányoknak nyilvános, főleg pedig vallási helyeken, például templomokban ne legyen fedetlen testrésze. „Ez különösen fontos most, hogy szombaton Jakartába látogatunk, ahol tüntetnek ellenünk…” – írta a Debreceni Egyetem mikrobiológia szakán tanuló lány, aki leginkább a családját, a szerelmét és a barátait hiányolja, bár szerencsére minden nap tud velük beszélni.

Párja pedig nagyon figyelmes, a napokban hatalmas virágcsokrot küldetett neki, innen, Debrecenből, amivel nagyon felvidította az ifjú szépséget.

Szép helyezések

Annamária eddig nagyon szép eredményeket ért el a házi versenyeken. A bikinis megmérettetésten – melyet csak Balin rendeztek meg, a döntőben a tüntetés miatt elmarad – 33. helyen végzett, a sportvetélkedőben a 12., a tehetségkutatóban a 10. helyet szerezte meg, nemzeti ruhája pedig a 130 lány közül a 9. legszebbnek bizonyult!

„A ruhámat Bélavári Zita tervezte és egy néptáncot kellett benne eljárni, ugyanis így értékelték” – tudtuk meg Annamáriától, aki emellett a csodás darab mellett további félszáz szettet (ruhákat, cipőket, ékszereket stb.) vitt el Balira.

– De így is minden reggel bajban vagyok, hogy mit vegyek fel – írta, s meg is indokolta, miért: vannak olyan lányok akik estélyiben jönnek le reggelizni. – Csak nézek nagyokat, ők legalább három órával korábban kelnek… – tette hozzá a magyar szépségkirálynő. Ez pedig azt jelenti, hogy szinte alig alszanak, mivel – Annamária elmondása szerint – átlagban öt órájuk jut az éjszakai pihenésre a rengeteg próba és a szoros napirend miatt.

Jó szobatársat kapott

Nem csoda hát, hogy sok lány alig szól szobatársához, vagy a többi versenyzőhöz. A „mi lányunk” azonban ebből a szempontból is szerencsés. „Az én szobatársam a szlovén lány, aki a legbarátságosabb a táborban. Már azt is megbeszéltük hogy novemberben jön hozzám látogatóba.”

Annamária – az eddigi eredményei is ezt igazolják – mindent megtesz azért, hogy szép helyezést érjen el, de – mint a Naplónak elárulta – a legszebb háromba Franciaország, Indonézia és a Fülöp-szigetek versenyzőit "várja".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában