Helyi közélet

2013.09.19. 09:42

Hadház főtere is megújul

Hajdúhadház - Hajdúhadház városa két területen is nyert el fejlesztési forrást.

Hajdúhadház - Hajdúhadház városa két területen is nyert el fejlesztési forrást.

Funkcióbővítő integrált települési fejlesztésekre egyrészt 442,5 millió forintot, ami a városközpont fejlesztésére érkezik. S belvárosi út- és járdaszakaszok, parkolók épülnek majd, megújul a Csokonai Művelődési Ház, felújítják és bővítik az Égerházi Emlékházat, a játszótéren mosdó, pelenkázó és játszószoba lesz, teljesen megújul a Piramis Italdiszkont épülete és udvara, a régi ÁFÉSZ iroda épülete a Mester utcán szintén, s a Polgármesteri Hivatal szociális irodáinak ad majd helyet.

- Játszóteret építünk a Béke útján, ott, ahol a régi is volt. A Földi Iskola parkolókat kap a Jókai utcán, szabadtéri színpad épül a Kossuth utca elején, a hatalmas, üres füves területen - osztotta meg Csáfordi Dénes polgármester közösségi oldalán.

A sportért is

A másik nyertes pályázat a szociális városrehabilitációs projekt Hajdúhadházon, amelyre 399 millió forint érkezik. - Ennek keretében megújul a Veszprémy tér egy része, a városi sportpálya köré aszfaltozott utak épülnek (Vásártér és Vasút utcák) a Viola utcáig. További apró fejlesztések várhatóak a sportpálya területén is, illetve a Szederjes területén két komplexum fog épülni. Az egyik egy sportcentrum, amelyben lesz egy vívócsarnok, kondipark, játszótér, futópálya, labdarúgó pálya, streetball pálya. A másik egy közösségi ház, melyben irodája lesz a polgárőrségnek, a mezőőröknek, a HRNÖ is oda költözhet, illetve a Családsegítő Szolgálatnak is lesz egy kihelyezett irodája. A benne kialakítandó nagy tárgyalóterem konferenciák rendezésére is alkalmas.

Mindkét létesítmény területe természetesen kerítéssel lesz körbekerítve, és parkolók épülnek hozzájuk. Ebben az évben az előkészítő munka fog megvalósulni, s várhatóan jövő év folyamán minden megépül és megújul. Ehhez városunknak önerőt nem kell biztosítani, tisztán pályázati forrásokból valósulnak meg a fejlesztések - folytatta a városvezető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában