Helyi közélet

2013.09.20. 09:51

Finisben a villamospálya építés a belvárosban

Debrecen - A végéhez közelednek a munkák a Petőfi téren és a Hunyadi utcán.

Debrecen - A végéhez közelednek a munkák a Petőfi téren és a Hunyadi utcán.

Bár sokak szerint leálltak a 2-es villamosvonal kialakításával kapcsolatos munkák a Petőfi téren és a Hunyadi utcán, valójában ott már majdnem minden kész - állította a kivitelező konzorciumot irányító Keviép Kft. főépítésvezetője. Mint Lengyel Sándor elmondta: mindkét terület átépítése eddig nagyjából kilencven százalékban készült el.

Az utóbbi hetekben befejezték a tereprendezést és az aszfaltozást. Ugyanakkor a díszkővel burkolt villamos megállóknál a kisebb kövek még hiányoznak és fel kell szerelni az utasvárók plexi tetejét. A járdákba vakvezető sávokat is építenek.

Mind a Nagyállomás előtt, mind a Plaza környékén (néhány helyen a Piac utcán is) jelenleg az egyenáramú kábel szerelési munkáin dolgoznak még nagyobb erőkkel. Megkezdték az Ispotály utcánál felhalmozott földkupacok elszállítását. Hamarosan hozzálátnak a parkosításhoz, faültetéshez is.

Bár a 2-es villamosvonal építésének befejezési határideje ez év vége, de ezeken a belvárosi részeken egy hónapon belül igyekszünk mindennel elkészülni - fogalmazott a főépítésvezető.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában