Helyi közélet

2013.09.12. 15:42

Felmentették a gyilkosság vádja alól

Debrecen - Schönstein Sándor azt akarja, hogy a nyomozók újra megnyissák az emberölés aktáját.

Debrecen - Schönstein Sándor azt akarja, hogy a nyomozók újra megnyissák az emberölés aktáját.A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla csütörtöki végzésével helyben hagyta a Debreceni Törvényszék tavaly novemberi elsőfokú ítéletét a „Balla Irma-gyilkosságként” emlegetett büntetőügyben, így jogerőssé vált a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt Schönstein Sándor bizonyítottság hiányában történt felmentése.

A néhai fideszes önkormányzati képviselő 2007 áprilisában történt meggyilkolásával – az asszonyt saját ágyában verte agyon a támadója egy pajszerszerű, máig ismeretlen eszközzel – a fiát vádolta meg az ügyészség, mondván, kívülről nézve jó viszonyukat súlyos belső konfliktusok élezték. A most 35 éves férfit – aki ez ügyből kifolyóan – 2 évet töltött előzetes letartóztatásban a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2010 májusában 12 év fegyházzal sújtotta, ám a Debreceni Ítélőtábla a következő márciusában megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a döntést. A mostani határozat a megismételt bírósági büntetőeljárás végeredménye. Magyar György védő az igazságszolgáltatás diadalaként értékelte az ítéletet.

További részletek a pénteki Naplóban!


Debrecen, 2013. szeptember 12., csütörtök (MTI) - Bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla.


Debrecen, 2013. szeptember 12., csütörtök (MTI) - Bűncselekmény hiányában kérte felmentését csütörtökön Schönstein Sándor, akit édesanyja, Balla Irma, egykori debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádol az ügyészség.


Debrecen - A vádbeszéd, a perbeszéd, valamint a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozata után a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa megbeszélésre vonult vissza az Ifj. Schönstein Sándor ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával folyó büntetőeljárás csütörtöki nyilvános ülésén.


Debrecen, 2013. szeptember 12., csütörtök (MTI) - Ma kezdődik a Balla Irma-gyilkosság megismételt eljárásának másodfokú tárgyalása a Debreceni Ítélőtáblán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában