Helyi közélet

2013.09.06. 07:28

Fegyházba kerül az idős ember megtámadásáért

Debrecen - S. Norbertet már erőszakos közösülés kísérlete miatt is leültették.

Debrecen - S. Norbertet már erőszakos közösülés kísérlete miatt is leültették.Jogerősen 13 év fegyházzal sújtotta a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla csütörtökön azt a 20 éves fiatalembert, aki két évvel ezelőtt kis híján halálra vert egy idős nyíradonyi asszonyt. S. Norbertet a Debreceni Törvényszék februárban emberölés bűntettében marasztalta el, a táblabíróság mostani döntésével helybenhagyta a határozatot.

A tényállás szerint a vádlott – két lopások miatti próbára bocsátás „árnyékában” – határozta el, hogy pénzt szerez P. Mihálynétól, akit az udvaron látott tenni-venni. A délelőtti órákban átugrott a kerítésen, bement a lakásba és pénz követelt a 86 éves nőtől, akinek megragadta és megszorította a nyakát, majd a földre lökte. Ezzel nem hagyta abba az idős ember bántalmazását: a fejét a padozatba verte és többször megütötte ököllel. Végül 90 ezer forinttal távozott, magára hagyva erősen vérző, magatehetetlen áldozatát, akire délben a menye talált rá. P. Mihályné sérülései életveszélyesek voltak, de még jókor jött az orvosi segítség.

S. Norbert jelenleg is szabadságvesztését tölti (erőszakos közösülés kísérlete miatt szabtak ki rá 3 év 2 hónapot).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában