Helyi közélet

2013.09.27. 13:12

Bajba kerül, aki nem fizet

Debrecen - Mintegy 90 ezer őstermelő bevallását várja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Debrecen - Mintegy 90 ezer őstermelő bevallását várja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Végleges statisztika egyelőre nem áll rendelkezésre, hiszen az adatok összevetése még nem fejeződött be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál, de annyi már biztos, hogy a tagdíjbevallás egy főre jutó összege meghaladta, a bevallások száma pedig valamivel elmaradt a NAK várakozásaitól.

Érkező adatok

A kamara adatai szerint mintegy 100 ezer törvény által kötelezően regisztrálandó tag nem tett eleget határidőre bevallási kötelezettségének, akiknek nagy része, mintegy 90 százaléka az alsó – a 2 és 5 ezer forintos - fizetési osztályba tartozik.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához még most is folyamatosan érkeznek a tagnyilvántartáshoz szükséges adatok, hiszen a majdnem 330 ezres tagsági körből a közhiteles adatbázis alapján mintegy 60 ezren csak augusztus közepén kapták kézhez az információkat tartalmazó levelet. A NAK éppen ezért hosszabbította meg a tagdíjbefizetés határidejét augusztus végére és még szeptemberben is kivár a szervezet, mert nem célja, hogy az adóhatósággal szerezzen érvényt a kamarai tagságra vonatkozó törvényi kötelezettségnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában