Helyi közélet

2013.09.26. 17:32

Az doppingolja, ha cukkolják

Hajdúszoboszló - „Jámbor jószágnak” tartja magát Magyarország legerősebb rendőre.

Hajdúszoboszló - „Jámbor jószágnak” tartja magát Magyarország legerősebb rendőre.Lukács Krisztián nevét sokan ismerik országszerte, ami nem is csoda. A rendőr törzszászlós baleseti helyszínelőként dolgozik Hajdúszoboszlón, emellett pedig első osztályú erősember és erőemelő, illetve többször megnyerte a saját maga által rendezett rendőr ob-t. Sokak számára elsőre talán ijesztő lehet Lukács hatalmas termete, ám ha valaki leül vele csak pár percre is beszélgetni, azt rögtön elbűvöli közvetlen, barátságos személyiségével. A nagydarab, kopasz, mosolygós zsarut edzés közben interjúvoltuk meg.

Miért kapott kedvet ehhez a sportághoz?

Lukács Krisztián: Olyan 13-14 éves korom körül kezdtem el sportolni még otthon, Földesen. Aztán elkerültem középiskolába, ahol megismerkedtem a fekvenyomással. Mikor elkezdtem edzőterembe járni, még elég vékonyka voltam, bár az erőmre már akkor sem lehetett panasz. A teremben az egyik nagydarab srácot szintén Lukácsnak hívtak, egyszer kérdezték, hol van Lukács, mondom itt vagyok, de csak legyintettek, és nevettek, hogy én úgy sem leszek sosem akkora. Ehhez képest 18 évesen már sikerült túlszárnyalnom. Később Szabó Zsolti barátomhoz jártam edzeni, akkor még csak erőemelés érdekelt, ő csábított el egy erősember versenyre, hogy nézzem meg, amihez először semmi kedvem sem volt, de elmentem. Aztán rá egy hétre már be is neveztek egy tornára. Így indult ez az „őrület”.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló szeptember 27-i, pénteki számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában