Helyi közélet

2013.09.20. 13:32

A répát termelők igényelhetik

Debrecen - Tonnánként 5,2 eurónak megfelelő forint összegű nemzeti kiegészítő támogatást igényelhetnek.

Debrecen - Tonnánként 5,2 eurónak megfelelő forint összegű nemzeti kiegészítő támogatást igényelhetnek.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) október 15-ig postai úton kell benyújtani a támogatási kérelmeket, melyeket a hivatal november 30-ig bírál el. A kifizetés a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül történik.

Milliárdos keret

A rendelkezésre álló keret 1 milliárd 180 millió forint, túligénylés esetén minden termelő arányosan csökkentett támogatást kap. Az euró alapú támogatást az Európai Központi Bank által 2012. október 1-jét megelőzően, utolsóként megállapított devizaárfolyamon kell forintra átszámítani. Az igénylés feltételei között szerepel, hogy a 2012. évi jóváhagyott egységes területalapú támogatásban a cukorrépa hasznosítási ágnak szerepelnie kellett, továbbá a 2012/2013-as gazdasági évre a termelőnek rendelkeznie kell cukorrépa termékértékesítési szerződéssel, és szállítási joggal valamint a cukorrépát a nevezett gazdasági évben a kvótajogosult feldolgozónak kellett leszállítania.

A támogatás igényléséről további információk az MVH honlapján olvashatók. A közlemény mellékleteként az MVH önellenőrzési listát tett közzé, melynek segítségével a gazdálkodó meggyőződhet arról, hogy az összes szükséges dokumentumot csatolta a kérelméhez.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában