Helyi közélet

2013.09.11. 14:50

A fejük felett vágták a fát

Debrecen - Az árusok szerint méltatlan, hogy az amúgy is rossz körülményeiket tovább nehezítik.

Debrecen - Az árusok szerint méltatlan, hogy az amúgy is rossz körülményeiket tovább nehezítik.

Szokatlan időpontot választott a polgármesteri hivatal a Csapó utcai virágpiac fáinak gallyazására. Szerdán (ma) délután 13.30-kor megjelentek a szakemberek és egy-egy árusító asztalt keresztbefordítva a járdán megkezdték a gallyazást, emelőkocsiból, több méter magasban. Csak úgy hullottak a nagy, lombos ágak az üres asztalokra, ahol ugyan közvetlenül senki sem állt, de néhány méterre onnan folyt az árusítás.

Az egyik kereskedő, Nagy Gyöngyi felháborodva fogadta hozzálépő munkatársunkat: Nézze meg! Miért ilyenkor jönnek?! Délután háromkor úgyis befejezzük a munkát, miért nem akkor gallyaznak? Ilyen zajban nem lehet dolgozni, ráadásul veszélyes is - fakadt ki az asszony, aki arról is beszélt, hosszú ideje kérik a hivataltól, hogy javítsanak a virágpiac állapotán, hiszen nem elég, hogy esőben, fedél nélkül állnak kint, de még a lábuk alatt is sár áll, rendesen ki sem lehet pakolni. - Amúgy is kevés a vevő, de aki akar, az se tud most idejönni. A mi kárunkat ki téríti meg?! - csattant fel az árus.

Várjuk a polgármesteri hivatal válaszát, miért ilyenkor gallyaznak, ha néhány órával később már senkit sem zavarna...

Lakossági kérésre

Szerencsésebb lett volna a délutáni órákban gallyazni - ismerte el Gábor Zsombor kérdéseinkre küldött válaszában, de azonnal magyarázatot is adott: a kosaras autó, melyet igénybe vettek a munkához ebben az időpontban állt rendelkezésre. A városüzemeltetési osztály vezetőjétől megtudtuk, lakossági bejelentésre gallyaztak, azért, mert a Csapó utca 7. számnál lévő közvilágítási oszlopot az ágak annyira benőtték, hogy az nem látja el este a funkcióját. Gábor Zsombor megjegyezte, szerinte az elvégzett munka nem zavarta meg a virágpiac működését csak néhány közvetlen virágárusító asztalt érintett.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában