Helyi közélet

2013.08.08. 18:30

Útlocsolás, vízosztás és néhány jó tanács

Debrecen - A háziorvosoktól is fokozott odafigyelést kérnek.

Debrecen - A háziorvosoktól is fokozott odafigyelést kérnek.

Többféle intézkedést is bejelentett a hőségriadó miatt csütörtökön a debreceni polgármesteri hivatal. Az aznapi közleményben foglaltak szerint a belvárosban három helyszínen összesen több mint 4000 darab félliteres palack ásványvizet osztottak szét a járókelőknek.

A polgármesteri hivatal emellett az AKSD Kft.-től megrendelte a jelentősebb közösségi közlekedési útvonalakon összesen 23 kilométernyi úttest locsolását, két ütemben, augusztus 8-án és 9-én – csütörtökön és pénteken – 15 órától – olvasható a híradásban, azzal együtt: a hivatal felhívta a városban tevékenykedő háziorvosok figyelmét arra, hogy fokozottan figyeljenek a hozzájuk forduló páciensek hőség okozta panaszaira.

A város polgárainak és a Debrecenben tartózkodóknak a hivatal azt is figyelmébe ajánlja: amennyiben szükség van arra, hogy a legmelegebb órákban a szabadban tartózkodjanak, ügyeljenek arra, hogy lehetőség szerint rövidebb időre térjenek be felfrissülni olyan közintézményekbe vagy nyilvános helyekre, melyeknek közforgalmú tereiben légkondicionálás van.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában