Helyi közélet

2013.08.27. 14:55

Túlzott érdeklődés miatt nem sikerült a vakvezetővizsga

Debrecen - Hatalmas médiaérdeklődés övezte a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány idei harmadik vakvezetőkutya vizsgáját, mely egyrészről örvendetes, másrészről viszont sajnos kudarcba is sodorta a fontos eseményt.

Debrecen - Hatalmas médiaérdeklődés övezte a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány idei harmadik vakvezetőkutya vizsgáját, mely egyrészről örvendetes, másrészről viszont sajnos kudarcba is sodorta a fontos eseményt. Kedden reggel Tamás, a vak fiatalember és Sunny, a hároméves labrador izgatottan várta, hogy a vizsgabiztosok kíséretével megtehesse a vidéki buszállomás 10-es megállóhelyétől az ott kihúzott vizsgaútvonalat, mert ha sikerül nekik, akkor hivatalosan is Tamás vakvezető kutyája lehet a zsemleszínű, négylábú segítő.

Mind a képzők, mind a biztosok örültek a nagy médiaérdeklődésnek, mely végül sajnos rosszra fordult. A kutyus a kamerák kereszttüzében nagyon ügyesen haladt a Piac utcáig, ám ott egy kereszteződésénél elállták útját és rossz irányba húzta gazdáját, így a vizsga sajnos véget ért.

A leendő gazdi és a képző alapítvány vezetője, Szűcs András azonban nem csüggedt. Mint mondták, a következő alkalommal biztos sikerül majd teljesíteni a megmérettetést, s akkor kérni fogják a stábokat, hogy csak a startnál és a célnál legyenek jelen.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában