Helyi közélet

2013.08.19. 16:29

Nem kell túl sok a holnaphoz

Debrecen - Nem kell túl sok gyerekeink békés holnapjához, épp csak annyi: legyünk jók.

Debrecen - Nem kell túl sok gyerekeink békés holnapjához, épp csak annyi: legyünk jók.

A Böjte Csaba alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő szervezet kétezerötszáz sanyarú sorsú erdélyi támogatottjából harminc érkezett a 44. Debreceni Virágkarneválra. A parajdi Szent Borbála Napköziotthon gyermekeinek nyitódalában (Napoleon Boulevard Legyetek jók, ha tudtok!) minden benne volt, amit Csaba testvér átadni kívánt a vendégek üdvözlésére összegyűlt hallgatóságnak. ˜– Le kell higgadnunk és meg kell nyugtatnunk a környezetünket, hiszen egy feszült, zaklatott gyermeknek hiába adom a kezébe a szorzótáblát, képtelen lesz koncentrálni rá – mondta a szerzetes.

Oknyomozás cukrászdában

Érkezett hozzánk három testvér, bár nem egyidősek, mindannyian ötödikesek voltak egy hét után kirúgta őket az osztályfőnökük. Ez nem kis teljesítmény, némelyek fél évet küzdenek ezért, gondoltam érdemes meglátogatnom őket – kezdi derűsen a példálózást – kiderült, hogy egyikük kukorékolt az órán és úgy megbolydult az osztály, hogy képtelenség volt helyreállítani a rendet. Miért kukorékol számtan órán egy tizenéves? Tudományos szempontból sem rossz kérdés, én pedig szeretem cukrászdában lefolytatni a gyerekekkel kapcsolatos oknyomozást.

...Józanul vázoltam, hogy vagy visszamennek az eddigi környezetükbe vagy kapnak egy kedves nevelőnőt, aki mindenben segít nekik és ha figyelnek majd csak terem babér a számtan terén is. Ilyen egyszerű – vallja Böjte Csaba, aki szerint nincs olyan gond ma a Kárpát–medencei magyarság előtt, amit ne oldhatnának meg, alázatos munkával, hittel és békével. Részletek a szerdai Naplóban.

- HBN-HaBe -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában