Helyi közélet

2013.08.01. 16:41

Mérföldkőhöz érkezett a 2-es villamos építése

Mérföldkőhöz érkezett a debreceni 2-es villamos pályájának építése. Az ígéretekhez híven időben elkészült a Péterfia utcától a Thomas Mann utcai kitérőig terjedő sínszakasz, valamint megépültek és beüzemelésre kerültek a Salétrom utcai és a Mikszáth Kálmán utcai áramátalakítók.

Mérföldkőhöz érkezett a debreceni 2-es villamos pályájának építése. Az ígéretekhez híven időben elkészült a Péterfia utcától a Thomas Mann utcai kitérőig terjedő sínszakasz, valamint megépültek és beüzemelésre kerültek a Salétrom utcai és a Mikszáth Kálmán utcai áramátalakítók. A most befejezett pályarész megépítésével lehetőség nyílt új CAF villamosok próbafutásának megkezdésére, míg az áramátalakítók az új szakasz elektromos megtáplálását biztosítják.

A 2-es villamos vonalának teljes hossza 7245 vágányméter, mely az alábbiak szerint tevődik össze:

  • 2 X 2860 vágányméter (jobb és bal pálya) Péterfia utcai kiágazástól a Doberdó hurokig 
  • 1525 vágányméter a Doberdó hurok
  • Ebből a vállalkozó a Thomas Mann utcai kitérőig 1966 + 70 vágánymétert készített el.

    A munkálatok tovább folytatódnak. A következő fázisban a Bolyai utcától a Doberdó utca irányába 2013 augusztus elején kezdődhet meg a sínfektetés. Ennek a szakasznak legkésőbb a projekt befejezési határidejére (2013. december 20.) kell elkészülnie.

    A vágányépítés zömében az útpályán kívül, zöldterületen történik, nagyobb forgalomkorlátozásra a Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utcák csatlakozásánál lehet majd számítani.

    A kivitelezés során felbontott, igénybe vett útfelületek végleges helyreállítása 2013. augusztustól a 2-es villamospálya nyomvonalának Hunyadi János utca – Péterfia utca csomópont és Thomas Mann utca közötti szakaszán folytatódik. Az autósok így hamarosan birtokba vehetik az érintett útszakaszokat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában