Helyi közélet

2013.08.12. 18:14

Háromszáz ellenzője van a melegedőnek

Debrecen - A polgármesteri ígéret szerint megvizsgálják mit lehet tenni.

Debrecen - A polgármesteri ígéret szerint megvizsgálják mit lehet tenni.

Több mint 300 környéken lakó tiltakozik az ellen, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanok számára működtetett nappali melegedőjét a volt Erzsébet utcai bölcsőde helyére költöztessék a Simonffy utcáról. Bár ennek ténye a sajtóban már megjelent, a lakók aláírásgyűjtéséről a „területileg illetékes” önkormányzati képviselő, Jeney Imre (Fidesz-KDNP) is beszámolt a hétfői közgyűlésen. – A helyiek számára elfogadhatatlan, hogy iskolás gyerekeik naponta hajléktalanokkal találkozzanak, ezért azt kérik, keressünk a célra másik ingatlant – tolmácsolta Kósa Lajosnak.

A polgármester csapdahelyzetnek nevezte a szituációt, de nem vitatta, hogy megoldást kell találni. – A melegedőre bajba jutott embertársainkra tekintettel szükség van. Hiába hallottam már olyan javaslatot, hogy nyissunk egyet a Sámsoni út végi „tankúsztatónál”, oda a kutya sem fog kimenni, vagyis olyan helyre van szükség, ahová maguk a hajléktalanok is betérnek. Olyan ez, mint a buszmegálló vagy a vigalmi negyed: mindenki egyetért a szükségességével, csak ne ott legyen, ahol ő lakik – fogalmazott, megjegyezve, hogy az ilyen témák ellenzéki meglovagolása mindig hatásos, de primitív is egyben.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában