Helyi közélet

2013.08.16. 17:11

Halkan szólalt meg a fényes harsona

Debrecen - Egy debreceni harsonás párizsi látogatásának köszönhető az első mazsorett produkció Magyarországon.

Debrecen - Egy debreceni harsonás párizsi látogatásának köszönhető az első mazsorett produkció Magyarországon.

Tonté László feleségével utazott a francia fővárosba, ahol annyira megtetszett neki a fúvószenakar előtt "menetelő" lányok koreográfiája, hogy a nála lévő hetven dollárt táncoktatókönyvre és botra költötte, hazaérkezve pedig belevágott hazánk első mazsorettcsoportjának megalapításába.

Idővel hívtak minket Angliába és európa több országába. A luxemburgi európai fúvós fesztiválon is indulhattunk. A francia karnagynak villát, az angolnak rolls royce-t, míg Tonté Lászlónak a gyerekek tengerparti nyaralását ígérték az ország vezetői győzelem esetén. A 22 fiatal mindent beleadott és megnyerte a nemzetközi versenyt, de mire a díjátadásra került a sor a magyar "delegáció" jólétére úgy elfolyt a pénz, hogy a győztes csapatnak öt dollárt adtak át kamerák előtt.

– Amikor hazajöttünk nívódíjjal tüntettek ki, az ehhez járó negyvenezer forintból aztán elvittem a gyerekeket Bulgáriába, így kívánta a becsület – mondta a zenész.

Szép volt, de nehéz

Tonté Lászlóné elmondta: előfordult, hogy férjem Szenteste előtti napon vitte el a fiunknak becsomagolt nadrágot és cipőt egy nyíregyházi tanyasi fiatalnak, mert látta, hogy a saját lábbelijéből kilóg a lába télvíz idején. Sokat áldoztunk, de fontosabb ennél, hogy rengeteg élményt szereztünk és Lacikám azt csinálta, amit szeret, mindene a zene.

Részletek a szombati Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában