Helyi közélet

2013.08.07. 16:33

Elhallgatott a Rádió Max

Debrecen - Abban bíznak, hogy megnyerik az új pályázatot és a jövő év elején visszatérnek.

Debrecen - Abban bíznak, hogy megnyerik az új pályázatot és a jövő év elején visszatérnek.

Befejezte adását néhány napja a város egyik legnépszerűbb helyi, zömében régebbi zenéket játszó rádiója, a Rádió Max. A 20 éves rádiós tapasztalattal rendelkező Tóth Sándor tulajdonos lapunknak elmondta, hogy azért kellett elhallgatni, mert 106 MHz koncessziós joga hét év után lejárt és csak háromszor egy-egy hónapra hosszabbított velük szerződést a Médiatanács.

Kesergés a közösségi oldalon

Mint a Rádió Max Facebook-oldalán írják "2668 napon keresztül voltunk az éterben. Köszönjük mindenkinek az elmúlt éveket, a sok szép pillanatot és emléket!" Ezeket a sorokat néhány óra alatt 23 ezren lájkolták. A témához érkezett hozzászólások száma (jelen cikk megírásának pillanatában) a tízezerhez közelít. A döntő többség sajnálja, hogy megszűnt ez a rádió.

Új pályázatot írtak ki

A frekvenciát jelenleg újrapályáztatja a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság. Négy jelentkező is van, köztük a Rádió Max-ot működtető cég. Mint Tóth Sándor fogalmazott, nagyon szeretnének visszatérni! Mivel az eljárás meglehetősen lassú, ez legkorábban a jövő év elején történhet meg.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában