Helyi közélet

2013.08.27. 16:23

Egy hónap alatt elbontják a patkánytanyát

Debrecen - A romos épület helyén Arany Jánosról elnevezett park lesz jövő májusra.

Debrecen - A romos épület helyén Arany Jánosról elnevezett park lesz jövő májusra.

Kedden délután megkezdődött az egykori Háziipari Szövetkezet épületének bontása. A helyszínen a körzet önkormányzati képviselője, dr. Papp Csaba elmondta, hosszú évek munkája volt, mire megszerezték a romos, hajléktalanok és drogosok által kedvelt épületet, melyet huszonkét millió forintért vett meg a város, s most a Hunépszer Kft. - a közbeszerzési eljárásban győztes pályázó - megkezdi a bontást. A munkát egy hónap alatt végzik el, s mindezért 5 millió forintot kapnak.

- Az itt élőket megkérdezve - számomra is meglepő módon - 80 százaléka a lakóknak parkot szeretne, nem pedig parkolót, így azt fogunk kialakítani ezen a területen - mondta Papp Csaba, hozzátéve: ezzel 500 négyzetméterrel bővül a Görbe-Hajó utcai tömb zöldterülete, melyen nemrég 22 millió forintból alakítottak ki korszerű játszóteret. Az elmondottakhoz Gábor Zsombor, a városüzemeltetési osztály vezetője hozzátette: a park kialakítását a jövő évi költségvetésbe tervezik majd be, várhatóan 4-5 millió forintba fog kerülni. A tervek szerint 2014 tavaszán adhatják át.

Papp Csaba arról is beszámolt, a szomszédos Arany János Általános Iskola után - mivel Debrecenben még nincs - Arany János térnek szeretnék elkeresztelni a területet.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában