Helyi közélet

2013.08.07. 18:14

Csege Napok - nem is akárhogy!

Tiszacsege - Idén 21. alkalommal örültek a legnagyobb szabadtéri eseménysorozatnak.

Tiszacsege - Idén 21. alkalommal örültek a legnagyobb szabadtéri eseménysorozatnak.

A szervezők új helyszínen, a Termálstrand melletti Holdfény Camping területén várták a szórakozni vágyókat. A rendszeres fellépők mellett ebben az évben új arcok is színesítették a szombati nap programjait.

A reggelt hagyományszerűen a horgászverseny indította, 7 órától ragadhattak horgászbotot a résztvevők. A mennyiség mellett a legnagyobb és a legkisebb hal kifogását is jutalmazták.

Már a kora reggeli órákban finom illatok csábították a helyszínre az érdeklődőket, ugyanis 8 órakor kezdetét vette a főzőverseny, amelyen két kategóriában (pörkölt és gulyás) mérhették össze főzőtudásukat a versenyzők. Nem is akárhogy! Vaddisznógulyás, őzpörkölt és palócgulyás is színesítette az ételek palettáját, amelyek közül a legjobbakat serleggel, oklevéllel és Bodogán István által készített faragott bográcskanállal jutalmazta a szakértő zsűri.

A hivatalos megnyitó után kezdetét vette az előadássorozat, a sort Pap Rita és Bodnár Attila gyermekeknek szóló közös produkciója nyitotta, ezt követte a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar és Mazsorett Csoport előadása, melyen többek között híres filmzenékre koreografált táncos produkcióknak lehettek fül-, és szemtanúi az érdeklődők.

Zene és tánc késő estig

A Rozmaring Népdalkör előadása után Huszák Dóra énekműsora, valamint a Fekete István Általános Iskola és Bóbita Óvoda Mazsorett Csoport produkciója szórakoztatott. A következőkben hagyományaink, népi értékeink bemutatásáé volt a főszerep. Színpadra lépett a Három Rózsa Néptánccsoport, a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület, majd az Önkéntes Nyugdíjas Tűzoltó Dalárda, valamint az Őszirózsa Népdalkör mutatta be színvonalas műsorát. Ezen produkciókat követte a szépségverseny: hét gyönyörű fiatal lány közül kellett kiválasztani azt az egyet, aki egy évig viselheti a Tiszacsege Szépe címet. A verseny szünetében Juhász Tamás beatbox-előadása szórakoztatta a nagyérdeműt.

A szépségversenyt követően a szomszédos településről érkezett Egyeki Manók léptek színpadra műsorukkal, majd a Patás Pajtás Lovas Udvar látványos csikósbemutatójára került sor. Őket a debreceni Stage Door nevű zenekar koncertje követte, melyben ismert dalokat adtak elő a saját ízlésükhöz formálva. A gátoldal idén is zsúfolásig megtelt a Streetfighter Show-ra kíváncsi emberekkel és nem is volt okuk panaszra. Szöllősi Pepe nem okozott csalódást, ebben az évben ugyanis Ő mutatta be a lélegzetelállító és veszélyes mutatványokat többek között nagymotort, bukfencmotort és quad-ot használva.

A nap illetve az est sztárfellépője a Sugarloaf együttes volt, akik saját ismert slágereikkel léptek a csegei közönség elé. A szombati napot a Paradox együttes koncertje zárta.

HBN-Bari Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában