Helyi közélet

2013.08.01. 18:21

A spanyol villamos is teszteli

Debrecen - Csütörtökön a sajtó munkatársai is részt vettek a CAF-jármű próbajáratán.

Debrecen - Csütörtökön a sajtó munkatársai is részt vettek a CAF-jármű próbajáratán.A vállalását lényegében teljesítette az ATK Konzorcium Kft., csak néhány napnyi kötbért kell fizetnie - mondta Kósa Lajos polgármester csütörtökön a CAF-villamos próbajáratára szervezett sajtótájékoztatón. Hozzátette, most már kész a Péterfia utcától a Thomas Mann utcai kitérőig az egyik pályatest, így a Ganz-Hunslet villamos után a spanyol villamosok is megkezdhetik a próbajáratukat.

Terheléses fékpróba

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban megjegyezte, a CAF járművek az utasokkal teli állapothoz képest másfélszer nagyobb súlyú terheléssel fogják végezni a tesztfutást, aminek keretében fékpróbát is végeznek. Emiatt a Csemete és a Dózsa György utcán gyakran 70 kilométeres sebességről fognak hirtelen megállni homokzsákokkal leterhelve, emiatt az ott lakók, illetve az ezt észlelők, ne aggódjanak.

A napi egymillió forintos kötbérről a polgármester azt mondta, hogy a július 31-i határidőre nem készült el a Mikszáth Kálmán utcáig a pályaépítés, ezért nem tekinthetnek el tőle, még ha a konzorcium arra is hivatkozik, hogy a sínalátétek nem érkeztek meg időben a beszállító késedelme miatt.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában