Helyi közélet

2013.08.30. 15:55

A jövő orvosai táboroztak az egyetemen

Debrecen - Vért vizsgáltak, kenetet készítettek és teljes értékű munkatársként működtek közre a laboratórium munkájában a Nyári Tudományos Tábor résztvevői.

Debrecen - Vért vizsgáltak, kenetet készítettek és teljes értékű munkatársként működtek közre a laboratórium munkájában a Nyári Tudományos Tábor résztvevői. A DEOEC tehetséggondozási programjának keretében a Sántha Kálmán Szakkollégium által szervezett táborban 21 középiskolás vett részt. Mint azt dr. Virág László dékán-helyettes a rendezvény záróünnepségén elmondta: a nyári szünet utolsó két hetét a leghasznosabban töltötték a táborozó diákok, akik eredményes munkát végeztek a laboratóriumban. A leendő hallgatók tutor felügyelete mellett végezték a vizsgálatokat, amelyekről feljegyzéseket készítettek, beszámolót írtak. A tábor végeztével a diákok prezentáltak oktatóiknak a megszerzett tudásról, majd munkájukat elismerve a záróünnepségen oklevelet kaptak.

Orvosnak készülnek

Nagyon tetszik az orvos szakma, mert embereken lehet segíteni. A táborban egyből a mély vízbe dobtak minket, de ez nem volt probléma, mert rengeteget tanultunk – mondta el Árvai Péter, a tábor egyik résztvevője. Kátai Veronika még nem biztos benne, hogy orvos lesz,mert a gyógyszerészet is nagyon vonzza, de lehet, hogy toxikológus vagy pszichiáter lesz.

– Csodálatos volt az elmúlt két hét, mert rengeteget tanultam. Kutatásokat végeztünk, ami nagyon izgalmas. Nem tudom milyen orvos leszek, egyelőre a sebészet felé kacsintgatok – osztotta meg Bauer Balázs.

HBN-Szilágyi Magdolna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában