Helyi közélet

2013.07.26. 18:00

Vádemelés a csalók ellen

Debrecen - Befejeződött a pénzintézetet megtévesztő csalók elleni nyomozás.

Debrecen - Befejeződött a pénzintézetet megtévesztő csalók elleni nyomozás.

A Debreceni Rendőrkapitányság csalás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Ádám 29 éves, B. József 19 éves és Sz. Józsefné 47 éves létavértesi lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint B. Ádám 2012. március 19-én egy debreceni üzletben hamis munkáltatói igazolást nyújtott be egy áruvásárlási banki kölcsön igénybevétele érdekében. A hamis munkáltatói igazolást korábban Sz. Józsefné állította ki a kérelmező részére.

A bank a benyújtott igazolást ellenőrizte és megállapította, hogy az valótlan adatokat tartalmaz. A büntetőeljárás kezdeti szakaszán kiderült, hogy a dokumentumot kiállító nő egy másik személynek, B. Józsefnek is – ugyanazon munkáltató cég adataival – hamis igazolást készített szintén áruvásárlási kölcsön igénylése céljából. A két férfi nem dolgozott a megjelölt cégnél.

A nyomozás további szakaszában a rendőrök megállapították, hogy a három személy - az ügy alapját képező bűncselekmény elkövetése előtt - több alkalommal hamis igazolásokkal kísérelte meg ugyanazt a pénzintézetet megtéveszteni.

A nyomozók a házkutatásoknál olyan bizonyítékokat találtak, amelyek eredményeként az üggyel összefüggésben további 19 gyanúsítottat fogtak el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Debreceni Járási Ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában