Helyi közélet

2013.07.23. 11:34

Szívnak a szippantás miatt

Debrecen - Csatornát, vagy alacsonyabb díjakat akarnak a Biczó István kert lakói.

Debrecen - Csatornát, vagy alacsonyabb díjakat akarnak a Biczó István kert lakói.

"Nem értjük, hogy a Biczó István Kertben élők, miért számítanak a város mostohagyerekének? Miközben az önkormányzat nem partner abban, hogy a dél-keleti végeken, külterületen is kiépüljön a csatornahálózat, a szippantási díját nagyon magasra emelte. Mintha a helyiek tehetnének róla, hogy nem tudnak a rendszerre csatlakozni" - összegezte panaszaikat az ottaniak nevében az egyik helyi lakos, V. J-né, aki azt kérte, hogy nevének csak a kezdőbetűit írjuk le.

Aránytalanul magas a díj

Mint elmondta: a szennyvíz szippantás díját ez év január közepén köbméterenként nettó 1350 forintban határozták meg. Ez ellen aláírást gyűjtöttek a környékbeliek, melynek hatására március 15-étől 950 forintra mérsékelték a tarifát. Aztán jött a 10 százalékosnak mondott rezsicsökkentés, melynek 95 forintnak kellett volna lennie, de náluk csak 85 forint volt - állítja V. J-né.

Belterületeken jelenleg azokban az utcákban ahol van csatorna, mégsem csatlakoztak rá, 1640 forint köbméterenként a szippantás. Azokon a területeken ahol nincs csatorna, nem tudnak rákötni, köbméterenként 194 forintot kell fizetni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában