Helyi közélet

2013.07.18. 14:12

Szerdán ismét felpörgött a munka

Hajdú-Bihar - A jövő hét végére nagyjából befejeződhet a kalászosok betakarítása a megyében.

Hajdú-Bihar - A jövő hét végére nagyjából befejeződhet a kalászosok betakarítása a megyében.

A hét eleji viharok kicsit megakasztották a kombájnok lendületét a határban, de szerdán ismét felpörgött a legnagyobb nyári mezőgazdasági munka.

Jó ütemben halad

- Az árpa, a magborsó és a repce betakarítása gyakorlatilag véget ért, a búza és a triticale aratása meghaladta az ötven százalékot, a zab, a tavaszi árpa, a rozs és a tavaszi búza vágása pedig most kezdődött el - tájékoztatta a Naplót Kiss Zoltán, a megyei kormányhivatal földművelési igazgatója, aki szerint ha marad a jó idő, a jövő hét végére befejeződhet a kalászosok betakarítása Hajdú-Biharban.

Egy derecskei cégnél hektáronként 5,8 tonnás termést hozott a búza. - A étkezési búzát eladjuk, és veszünk helyette takarmánybúzát a sertéseknek - mondta Szabó Imre ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy ahol hígtrágyát juttattak ki, ott egy tonnával többet termett a búza. A szakember beszélt arról is, hogy az alacsony (tonnánként 38-42 ezer forintos) hatással lesznek a földbérleti díjakra is, hiszen azokat éppen a búza árához kötik.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában