Helyi közélet

2013.07.09. 10:15

A rezsicsökkentés visszavág?

Debrecen - A 10 százalékos ármérséklés után a szippantást végző cégek azt állítják, hogy ennyiért már nem éri meg.

Debrecen - A 10 százalékos ármérséklés után a szippantást végző cégek azt állítják, hogy ennyiért már nem éri meg.

Egyik olvasónk néhány napja azzal a problémával kereste meg szerkesztőségünket, hogy hiába próbált a Debreceni Vízműtől szennyvízszippantást megrendelni, azt a tájékoztatást kapta, hogy nem tudnak neki segíteni, a háttérben ugyanis a rezsicsökkentés miatt komoly vita folyik arról, hogy az érdekeltek közül ki és milyen konstrukcióban végezze ezt a munkát.

A pályáztatás

Megkerestük a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatóját aki elmondta, hogy a szippantás elvégzését egy törvény kötelezővé teszi az önkormányzatoknak. A debreceni helyhatóság megbízására ezt 2004-től az ő cégük végezte, ám mivel az folyamatosan veszteséges volt, a múlt év végén úgy döntöttek, hogy felmondják az erre vonatkozó szerződést, de a munkát 2013. július 7-éig még elvégzik.

Az önkormányzat ezután közbeszerzési pályázatot írt ki a tevékenységre, amelyet az a két cégből álló konzorcium (Turmix Bt,, Tranzit-1 Kft.) nyert meg, akik addig a Vízmű alvállalkozói voltak.

Akkor úgy tűnt, hogy problémamentes lesz az átállás és július 8-ától átveszik a szolgáltatást.

Azonban a közelmúltban bejelentett 10 százalékos rezsicsökkentés keresztül húzta a konzorcium számításait. A vállalkozók ezután osztottak, szoroztak, majd arra a következtetésre jutottak, hogy ennyiért már nekik sem éri meg. A hogyan továbbról vita alakult ki az érdekeltek között.

A történet folytatása a szerdai Naplóban.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában