Helyi közélet

2013.07.11. 18:10

Otthonra jó, az oviba veszélyes!

Debrecen - Inkább langyos vízzel zuhanyoztassák a gyerekeket - javasolja az ÁNTSZ.

Debrecen - Inkább langyos vízzel zuhanyoztassák a gyerekeket - javasolja az ÁNTSZ.

Az áruházakban vásárolt felfújható, vagy keményfalú medencéknek az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiadott alkalmazási engedéllyel kell rendelkezniük. Ezek a medencék általában kizárólag otthoni, családi alkalmazásra kerülnek engedélyezésre, műszaki kialakításuk közcélú felhasználásra alkalmatlan – figyelmeztet az ÁNTSZ csütörtöki közleménye. A jogszabályt idézve emlékeztetnek, 2006 óta csak olyan "közfürdő" létesíthető, üzemeltethető, melyeket vízforgatóval szereltek fel.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal felhívja a figyelmet, hogy a nyári melegben a felfújható, illetve keményfalú medencék használata az óvodákban közegészségügyi kockázatot jelent, ugyanis a nyári melegben, valamint az óvodai létszámból adódóan könnyen alakulhatnak ki fertőzések - olvasható a közelményben, mely hangúlyozza: mindez azért is fontos, mert egy olyan csoportról van szó, amelyik életkoránál fogva érzékeny a fertőzésekre.

A figyelmeztetés mellett rögtön megoldást is ajánlanak: az óvodákban is lehet akár naponta többször langyos vízzel zuhanyoztatni a gyermekeket, illetve megengedett a párakapuk használata is. – Szintén fontos, hogy a gyerekek a legmelegebb déli órákban ne tartózkodjanak a tűző napon – hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ közleménye.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában