Helyi közélet

2013.07.24. 09:04

Országos üggyé nőtt a trafikmutyi gyanúja

Hajdúszoboszló - Nyomoznak a politikai alapú trafikelosztást sugalló levél miatt.

Hajdúszoboszló - Nyomoznak a politikai alapú trafikelosztást sugalló levél miatt.

Eljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség a szoboszlohirek.hu-n megjelent levélrészletek kapcsán, amelyek tanúsága szerint a megyei közgyűlés elnöke, Bodó Sándor és a szoboszlói Fidesz elnöke, Kocsis Róbert – aki a megyei közgyűlés alelnöke is – tárgyalt arról, hogy ki kapjon, és ki ne a megyében trafiküzemeltetési jogot. Az „Egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velünk kapcsolatban meggondolandó” - mondatot idéző küldeményt nyomtatott formában dobták be a portál főszerkesztőjének postaládájába még áprilisban - állítja Buzási László, akit még a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) budapesti munkatársai hallgattak ki tanúként.

Kocsist nem keresték

Az NNI megkeresésünkre a főügyészséghez irányított, ahol megerősítették, valóban folyik vizsgálat az ügyben.

Kérdésünkre Kocsis Róbert azt mondta, hivatalos formában senki sem kereste a nyomozással összefüggésben, a fejleményekről ő maga is csak a sajtóból értesült. Egyben megismételte korábbi álláspontját, mely szerint a neki is tulajdonított levél nem egyéb hamisítványnál.

Bodó Sándort kedd este nem értük el, amiben közrejátszhat, hogy szabadságát tölti. Kocsis Róbert ugyanakkor megjegyezte, a közgyűlés elnöke vélhetően hozzá hasonlóan nyilatkozna az ügyben.

További részletek a szerdai Naplóban.

HBN-HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában