Helyi közélet

2013.07.10. 17:09

Nem engedték az iskolában tartani az osztálytalálkozót

Debrecen - Júliusban kell kiadni az iskolai dolgozók szabadságát, ezért marad zárva az öregdiákok előtt a tanoda.

Debrecen - Júliusban kell kiadni az iskolai dolgozók szabadságát, ezért marad zárva az öregdiákok előtt a tanoda.

Idén már 46 éve annak, hogy Kálmán Sándorné és osztálytársai elballagtak a Nagysándor József Általános Iskolából. Az 1968-ban végzett társaság tagjai azóta is összetartanak, a régi alma mater falai között rendszeresen összegyűlnek, baráti körben emlékeznek a szép időkre, csínytevésekre, szerelmekre és persze elmesélik egymásnak azt is ami az utóbbi időben történt velük. A padokban ülve ilyenkor egy kis időre ismét mindenki gyerekké válik.

Canossajárás lett az osztálytalálkozóból

Az idei találkozót a nyár közepén, július 19-én akarják megtartani.

Más ilyenkor úgy gondolná, hogy a szervezés megkezdése ráér valamikor a tanév vége felé, de Kálmán Sándorné ennél alaposabb, már májusban nekilátott a munkának. Szokás szerint, bement az iskolába, ahol azt mondták neki, hogy mostmár engedélyt kell kérni az új Intézményműködtető Központól, de ők azt majd megírják. Biztos, hogy nem lesz akadálya!

Ugyanakkor arról is tájékoztatták, hogy az épületért bérleti díjat kell fizetni és annak a túlórapénzét is nekik kell állni, aki kinyitja, majd zárja a házat. (Eddig ilyen nem volt.) A most 60 éves volt iskolásoknak ez sem szegte kedvét, azt mondták, hogy ha ez a szabály, akkor azt be kell tartani, mindent kifizetnek.

Ekkor jött a hidegzuhany, az Intézményműködtető Központ nem engedélyezte a rendezvény megtartását!

A történet folytatása a csütörtöki Naplóban. HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában