Helyi közélet

2013.07.16. 15:48

Korszerű energetikai rendszereket alkalmaznak

Téglás - A projekt keretében multifunkcionális épületeket alakítanak ki a határ két oldalán.

Téglás - A projekt keretében multifunkcionális épületeket alakítanak ki a határ két oldalán.

A „Business Energy” megújuló energia-ipari szolgáltató-központok kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben című projekt célja a korszerű energetikai rendszerek alkalmazásának elterjesztése magyar-román határon átnyúló együttműködés keretében - hangzott el a keddi projektindító sajtótájékoztatón.

Itt is, ott is

A projekt keretében olyan multifunkcionális épületeket alakítanak ki a határ két oldalán, amelyek elősegítik a korszerű energiák felhasználásával kapcsolatos ismeretek elméleti és gyakorlati oldalról való megismerését. A magyar oldalon Tégláson alakítanak ki egy többfunkciós, innovatív kiállító és szolgáltató központot, amely korszerű energetikai rendszerek gyakorlati megismerését teszi lehetővé. A központ az alábbi kedvezményes szolgáltatásokhoz való szabad hozzáférést biztosítja a célcsoportok számára: korszerű energiatakarékos energetikai mintarendszerek bemutatása, kiállítások, vásárok rendezése, szakmai szimpóziumok, konferenciák rendezése, energetikai bemérések végzése helyben, vagy igény esetén a helyszínen, honlap működtetése, iroda- és műhelyterület bérlési lehetőség, pályázatfigyelés, szaktanácsadás.

A román oldalon Fugyivásárhelyen (Nagyváradtól kb. 9 km-re) lesz egy hasonló oktatási központ.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában