Helyi közélet

2013.07.10. 18:24

Jó kezekben Torok Sándor hagyatéka

Debrecen - Újra Láng Eszter festőművésznek adták bérbe a Piac utca 45-47. szám alatti, tetőtéri műtermet.

Debrecen - Újra Láng Eszter festőművésznek adták bérbe a Piac utca 45-47. szám alatti, tetőtéri műtermet.

Ellenszavazat nélkül elfogadta az önkormányzat Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottsága azt az előterjesztést, amely a 2006-ban elhunyt Torok Sándor festőművész hagyatékának kezeléséről és az ő, valamint a felesége által használt műterem további hasznosításáról szól.

A szerződés

A város 2008-ban úgy adta bérbe öt évre a Piac utca 45-47. szám tetőterében a művészházaspár által kialakított műtermet az özvegynek, hogy az cserében vállalta Torok Sándor örökségének feldolgozását, leltárba vételét. Láng Eszter festőművész arra is ígéretet tett, hogy különböző kiállításokon a nagyközönség számára is megismerhetővé teszi férje alkotásait és erről a munkáról minden évben részletes beszámolót készít.

Hosszabbítás

Mivel ennek az ígéretnek Láng Eszter eleget tett és ezt a továbbiakban is folytatni kívánja, a bizottság úgy döntött, hogy a műtermet - művészeti alkotótevékenységének folytatása céljából - újabb 5 évre, 100 Ft/m2/hó+25 százalék ÁFA bérleti díjért bérbe adja Láng Eszternek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában